Apples


In the early 1600s, Europeans came to the Americas carrying more than just dreams of the future on board: they also often came with young saplings for apple trees, carefully planted in barrels. Unfortunately, the Dutch, French, and British did not anticipate that their favorite varieties like Catshead, Court Pendu, and Lunterse would do poorly in a warmer climate with much more persistent pests. It took many years, but eventually through careful breeding the trees survived, and so began a long love affair with apples.
Apple fritters, apple butter, apple dumplings, caramel apples, crabapple jelly (a type of jam) and most of all apple pie are all very American desserts that find their way onto tables when the weather cools and the leaves change into a riot of colors.(Try any of these if you are offered a bite-they are delightful.) For beverages, a common drink is apple cider, which in America is not an alcoholic drink but rather a sweet one that is sometimes served heated with spices like cinnamon and clove, bearing a similarity in taste to wassail.

Apples have been grown in America since the late 17th century and the season lasts from about late August to mid November; the only places that don't grow apples are southern Florida, Alaska, and the desert states. Though the staple varieties today are still golden and red delicious, there are many, many regional and heirloom varieties that are often far better tasting and not available for export: Ginger Gold, Pink Pearl, Baldwin, and the semi-tart Newtown Pippin are all available regionally from farmer's markets and roadside stands and are all a good snack. (If you are traveling on country roads with children at this time of year, investigate going to an apple picking orchard as well: this is usually a mom-and-pop operation which allows anyone who wants it to pull up and pick whatever apples they want and put them in a basket for a small fee. It is a seasonal tradition children love.)

Urdu 

ابتدائی 1600s میں، یورپی بورڈ پر مستقبل کے صرف خواب سے زیادہ لے کر امریکہ کو پہنچا ، وہ بھی اکثر سیب کے درخت کے لئے نوجوان پود کے ساتھ آیا تھا، احتیاط سے بیرل میں لگائے. بدقسمتی سے ڈچ، فرانسیسی، اور برطانوی رکھو ، نہیں ہے کہ Catshead، کورٹ، Pendu، اور Lunterse کی طرح ان کے پسندیدہ قسم کے ایک گرم آب و ہوا میں بہت زیادہ مسلسل کیڑوں کے ساتھ غیر تسلی بخش کریں گے. یہ کئی سالوں سے لیا تھا ، لیکن آخر میں محتاط کا عمل کے ذریعے درخت بچ گئے، اور تو نے سیب کے ساتھ ایک طویل محبت شروع کی.

ایپل پکوڑے، سیب مکھن، سیب پکوڑی، کارمیل سیب، crabapple جیلی (جام کی ایک قسم) اور تمام سیب پائی کے سب سے زیادہ سب بہت امریکی ڈیسرٹ کہ ٹیبل پر ان کے راستے جب موسم ٹھنڈا تلاش کریں اور رنگوں کا ایک فسادات میں پتیوں تبدیلی (ان میں سے اگر آپ کی پیشکش کی جاتی ہے کسی بھی کوشش کریں ایک ٹکڑا وہ لذت ہیں.). مشروبات کے لئے ایک عام مشروبات، سیب سائڈر ہے، جو امریکہ میں ایک شرابی بلکہ پینے کے ایک مٹھائی ہے کہ کبھی کبھی کی خدمت کی ہے، دار چینی کی طرح بوٹیوں کے ساتھ گرم نہیں ہے ہے اور لونگ، ذائقہ میں یکساں کرنے کے لئے wassail برداشت.



سیب ہے 17th صدی کے آخر کے بعد سے امریکہ میں بڑی ہو گئی اور موسم دیر سے اگست کے بارے میں سے وسط نومبر تک رہتا ہے، کہ سیب بڑھ نہیں صرف مقامات جنوبی فلوریڈا، الاسکا، اور صحرا ریاستوں ہیں. اگرچہ سٹیپل قسموں کو آج بھی سونے اور سرخ مزیدار رہے ہیں، بہت سے، بہت سے علاقائی اور وراست مختلف قسم کے ہیں جو اکثر کہیں بہتر چکھنے ہیں اور برآمد کے لیے دستیاب نہیں ہیں : جنجر گولڈ، پنک پرل، بالڈون، اور نیم شدید Newtown Pippin سب دستیاب علاقائی کسان کے مارکیٹوں اور سڑک کے کنارے کھڑا ہے اور ایک اچھا ناشتا کر رہے ہیں. (اگر آپ بچوں کے ساتھ ملک کی سڑکوں پر سال کے اس وقت میں سفر کر رہے ہیں، ایک سیب اٹھا رہا ہے باگ کرنے والے بھی کی تحقیقات : یہ عام طور پر ایک ماں کی پاپ اور آپریشن ہے جو کوئی بھی ہے جو اسے روکنا اور لینے چاہتا کی اجازت دیتا ہے ہے جو کچھ بھی سیب چاہتے ہیں اور ایک معمولی سی فیس کے لئے ایک ٹوکری میں ڈال. یہ ایک موسمی روایت کے بچوں سے محبت کرتے ہیں.)