Corn Maize


Corn. It, and wheat, are the two staples of the American diet and so it has been since Colonial times: unlike most of the English speaking world, Americans refer to the plant known to science as zea mays as "corn" because it was originally called Indian corn by the earliest English settlers, not maize: that word is indeed a name derived from a Taino (Caribbean) dialect, but it was not universal to other dialects (calling it Indian corn was more convenient than identifying the plant according to its hundreds of names in Native American languages.

There are hundreds of applications of this crop in American cooking. It shows up in bakeries as corn muffins, made with sweetcorn and toasted lightly before being eaten. It shows up as a common dinner item: corn on the cob usually means an ear of sweetcorn boiled, roasted, or grilled to perfection and lathered in sweet cream butter. It shows up as a thickener to stews when in starch form and as the main sweetener for pecan pie when in syrup form. It is most famously eaten when it is ground into meal for cornbread: there are literally dozens of different preparations for cornbread all over the nation, cooked according to region: the Southwestern version, for example, is usually cooked in a skillet and may occasionally contain jalapeño peppers while the version native to the Northeast is baked and called a johnnycake.

Urdu 

کارن. یہ، اور گندم، امریکی خوراک کے دو اسٹیپلز ہیں اور اس لیے ضروری ہے کہ اسے نوآبادیاتی دور سے کیا گیا ہے : انگریزی بولنے والے دنیا کے سب سے زیادہ کے برعکس، امریکی zea mays کے طور پر "کارن" کے طور پر سائنس کے نام سے جانا جاتا پلانٹ کا حوالہ دیتے ہیں کیونکہ یہ اصل میں کہا گیا تھا وہ لفظ یقینا ایک نام Taino (کیریبین) پراکرت زبان سے ماخوذ ہے، لیکن یہ دوسری بولیوں کے لئے عالمگیر نہیں تھا (بلا بھارتی کارن اس کے سینکڑوں کے مطابق پلانٹ کی شناخت کے مقابلے میں زیادہ آسان تھا : قدیم ترین انگریزی آبادکاروں، نہیں مکئی کی طرف سے بھارتی مکئی مقامی امریکی زبانوں میں نام کی.



سینکڑوں امریکی کھانا پکانے میں اس فصل کی درخواستوں کی ہیں. یہ مکئی muffins bakeries، sweetcorn کے ساتھ بنائی گئی میں ظاہر ہوتا ہے اور کھا سے پہلے ہلکے toasted. یہ ایک عام رات کے کھانے کے آئٹم کے طور پر دکھاتا ہے : cob پر مکئی کے عام طور پر ابلا ہوا، بنا ہوا، یا کمال کے لئے انکوائری اور میٹھی کریم مکھن میں lathered sweetcorn کے کان کا مطلب ہے. یہ stews کے لئے ایک thickener کے طور پر سامنے نشاستے کی شکل میں اور پیکن پائی کے لئے اہم سویٹنر کے طور پر جب شربت فارم میں جب. یہ سب سے زیادہ مشہور کھا ہے جب تم میں سے کسی ایک کو یہ cornbread کے لئے کھانے میں زمین ہے ہے : وہاں لفظی درجنوں تمام قوم پر cornbread کے لئے مختلف تیاری کی، خطے کے لئے مطابق پکایا ہوا : جنوب مغربی ورژن، مثال کے طور پر، عام طور پر ایک skillet میں پکایا ہے اور کبھی کبھار پر مشتمل ہو سکتا ہے jalapeño مرچ جبکہ شمال مشرقی کرنے کے لئے مقامی ورژن پکایا اور ایک johnnycake کہلاتا ہے.