American cheeses often get a bum rap overseas: when the phrase "American cheese" come to mind, the image that comes to mind is that of a lurid, yellow-orange, pre-processed cheese with very little complexity. However, the truth is a little more interesting: cheesemaking has undergone a Renaissance in the past ten years, with more locally produced foodstuffs getting attention. Most of the better cheeses made in the United States are not yet available for export, and many have been winning awards at London's World Cheese Awards of late (Cougar Gold being an example
The state that produces the most amount of cheese may be California, but it is not the state whose name is synonymous with this dairy product: that honor goes to Wisconsin, where 90% of all cow's milk produced in the state finds its way into a wheel of cheese! For 150 years Wisconsin "cheeseheads" have proudly been churning and pressing their product into the heart of the heartland; there are more people with master cheesemakers licenses here than anywhere else in America. Every person who wishes to attain such an honor usually undergoes an apprenticeship and also must (by law) take a very difficult state test in order to be certified. (Recently this test was changed to include a growing American attraction to cheeses based on goat and sheep's milk.)
Today there are 452 varieties of cheese produced in the state of Wisconsin, some of which, like Quark, Limberger, and Brie were passed down from German and French immigrants, and others, like Colby and Maytag blue, invented in America. Any are worth a try, especially at a farmer's market, and make a nice snack or a good solid accompaniment on a sandwich. For the truly adventurous, try seeking out farmer's cheese at a local cheese shop: the recipe for this is as old as the country itself. When in Milwaukee, do not turn your nose up at the prospect of eating German style cheese with your beer: remember that the same bit of cheese took hundreds of years to perfect in Europe, was brought to America with immigrants that built the city you are visiting, and took just up to the last few years to be accepted by the mainstream. It is truly history on a plate.
Urdu
امریکی اکثر پنیر bum ریپ بیرون ملک لے : جو تصویر ذہن میں آتا ہے جب جملہ ''امریکی پنیر" کے ذہن میں آئے ، بہت کم پیچیدگی کے ساتھ ایک lurid ، پیلے رنگ اورینج ، پری پر عملدرآمد پنیر کی ہے. تاہم ، حقیقت تھوڑا زیادہ دلچسپ ہے : cheesemaking زیادہ کھانے کی اشیاء کی پیداوار مقامی طور پر توجہ ہو رہی کے ساتھ گزشتہ دس سالوں میں پنرجہرن جھیلا ہے ،. بہتر ریاست ہائے متحدہ امریکہ میں بنائی گئی چیز کے زیادہ تر ابھی تک دستیاب نہیں کی برآمد کے لئے ، اور بہت سے ہے دیر سے لندن کے ورلڈ پنیر ایوارڈ پر ایوارڈ جیتنے (کوگر گولڈ ایک مثال کے طور پر کیا جا رہا ہے
ریاست ہے جو پنیر کی سب سے زیادہ رقم کی پیداوار کیلی فورنیا ، لیکن یہ ریاست جن کا نام اس ڈیری مصنوعات کا متبادل ہے نہیں ہے ہو سکتا ہے : کہ غیرت کے نام پر وسکونسن میں ، جہاں ریاست میں تیار کی تمام گائے دودھ کی 90 فی صد ایک میں اپنا راستہ مل جاتا ہے پنیر کا پہیا! 150 سال کے لئے وسکونسن "cheeseheads" فخر کیا گیا ہے منتن اور قلب کے دل میں ان کی مصنوعات کو دبانے ، وہاں کے مالک cheesemakers کے ساتھ زیادہ سے زیادہ لوگوں ہیں یہاں لائسنس کے مقابلے میں کہیں اور امریکہ میں ہے. ہر اس شخص کو جو اس طرح کا اعزاز حاصل کرنا چاہتا ہے عام طور پر ایک اپرنٹس شپ undergoes اور بھی تصدیق ہو جائے (قانون کی طرف سے) ایک بہت مشکل ریاست ٹیسٹ لے. (حال ہی میں اس ٹیسٹ بکری اور بھیڑ دودھ کی بنیاد پر پنیر کے لئے تیزی سے بڑھتی ہوئی تعداد کا امریکی توجہ شامل کرنے کے لئے تبدیل کر دیا گیا تھا.)
آج پنیر کی 452 مختلف قسم کے وسکانسن ریاست میں پیدا ، جس میں سے کچھ ، Quark ، Limberger کی طرح ، اور Brie جرمن اور فرانسیسی تارکین وطن سے منظور کئے گئے ، اور دوسروں کو Colby اور Maytag نیلے رنگ ، امریکہ میں آویشکار کی طرح ، کر رہے ہیں. کوئی بھی کوشش کی مالیت ، خاص طور پر ایک کسان مارکیٹ پر ، اور ایک اچھا ناشتا یا ایک سینڈوچ پر ایک اچھا ٹھوس ساتھ. واقعی بہادر کے لیے ، کسان کے ایک مقامی پنیر کی دکان پر پنیر کی تلاش کرنے کی کوشش کریں : اس کے لئے ہدایت کے طور پر ملک خود کے طور پر پرانی ہے. یاد رکھیں کہ پنیر کی ایک ہی تھوڑا یورپ میں کامل کے سینکڑوں سال لگ گئے ، تارکین وطن کہ شہر ہو تم تعمیر کے ساتھ امریکہ کے لایا : جب ملواکی ہو ، آپ کی بیئر کے ساتھ جرمن سٹائل پنیر کھانے کے امکان پر اپنی ناک کو بند کرتے نہیں دورے پر آئے ، اور گزشتہ چند سالوں میں صرف اپ سے لیا مین سٹریم میں نے قبول کر لیا جائے. یہ واقعی ایک پلیٹ پر تاریخ ہے.